جلسه هم اندیشی مدیران و معاونان پژوهش مدارس استان قزوین با حضور مدیر محترم استان حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای کاظم لو و به میزبانی معاونت پژوهش استان روز سه شنبه مورخ 97/4/12 ساعت 10 الی 11:30 در سالن جلسات مدیریت استان برگزار شد.
موضوع این جلسه، ابلاغ نتایج نشست بررسی عملکرد پژوهشی مدارس علمیه قزوین در مرکز و درخواست برنامهریزی مدارس جهت ارتقاء فعالیتهای پژوهشی در سال تحصیلی 98-97 بود.
در ابتدای جلسه خانم مهدوی منش معاون پژوهش استان، ضمن خوش امدگویی و تقدیر و تشکر از فعالیتهای خوب پژوهشی مدارس در سال 97-96 که با حمایت مدیران و برنامهریزی معاونان پژوهش به سرانجام رسید؛ گفتند: عملکرد پژوهشی مدارس طبق چند مولفه از جمله : امتیازات کسب شده در کارنامه پژوهشی ؛ میزان مشارکت در فراخوان های پژوهشی مرکز؛ میزان فعالیتهای گزارش شده در سامانه سما از تشکلهای پژوهشی؛ زمان تاسیس مدرسه؛ امکانات مدارس سنجیده میشود که خوب است مسوولین مدارس اطلاع داشته باشند. در ادامه ایشان از مسوولین مدارس خواستند تا با یک برنامهریزی دقیق برای سال تحصیلی 98-97 طبق کارنامه پژوهشی ارسالی از مرکز، ضمن حفظ نقاط قوت و برنامهریزی جهت جبران نقاط ضعف در ارتقاء سطح پزوهشی مدارس تلاش کنند.
ایشان با اشاره به دغدغه مبارک معاونت پژوهش مرکز جناب آقای حصاری که ده درصد طلاب مستعد وارد عرصه پژوهش شوند، گفتند مسوولین مدارس تمهیداتی بیندیشند تا طبق آمار طلاب هر مدرسهای، 10 درصد طلاب مشغول به تحصیل در فعالیتهای پژوهشی مدرسه مشارکت فعال داشته باشند و 10 درصد طلاب فارغالتحصیل نیز جذب شوند جهت فعالیت در هسته های پژوهشی و...
معاونت پژوهش استان قزوین از مدیران مدارس خواستند بادر نظر گرفتن ساعتی مختص به پژوهش برای فعالیتهای پژوهشی غیرالزامی مانند کرسیها ، نشستها، همایشها و... معاونان پژوهش مدارس را در اجرای بهینه این برنامهها یاری رسانند.
تقویت هستههای پژوهشی اساتید و فارغ التحصیلان، ارتقاء سطح مشارکت طلاب و اساتید در جشنوارههای پژوهشی مرکز (رشد، کرامت و علامه حلی)، ثبت به موقع گزارش تشکلها در سامانه سما، برگزاری دورههای تخصصی پژوهشی و تلاش جهت تالیف و چاپ مقالات در موسسه آموزش عالی حوزوی کوثر و نیز ارتقاء سطح فعالیت پژوهشی مدرسه کوثر با توجه به تعداد طلاب شاغل به تحصیل و تعداد طلاب دانش آموخته و تبدیل شدن این مدرسه به مدرسه شاخص استانی و کشوری از مواردی بود که توسط ایشان تاکید شد.
در آخر ایشان با اشاره به فرمایش آقای حصاری، گفتند: با توجه به ظرفیت خوب مدارس استان جهت انجام فعالیتهای پژوهشی میتوان با تلاش بیشتر و برنامهریزی دقیقتری، عملکرد پژوهشی مدارس استان را از امتیاز توصیفی خوب به امتیاز توصیفی عالی ارتقاء داد.
در ادامه جلسه مدیر محترم حوزه علمیه خواهران استان حجت الاسلام کاظم لو، بعد از بیان و شرح روایتی از وجود مبارک امیرالمومنین علیه السلام، با تاکید بر اهمیت پژوهش در حوزههای علمیه، گفتند: یکی از الزامات ادامه کار حوزه خواهران، فعالیتهای پژوهشی طلاب و اساتید است. ایشان با اشاره به اینکه در بخش پژوهش، از نیروهای انسانی خوب و توانمندی به کارگیری شده است از همه مدیران و معاونان پژوهش خواستند گزارش فعالیتهای خود را به موقع و متقن ارسال نمایند؛ چرا که عملکرد پژوهشی مدارس بر حسب گزارشات ارسالی سنجیده می شود و عدم گزارشدهی به موقع عملکرد تیم مدیریتی مدرسه را زیر سوال خواهد برد.
در ادامه ایشان تاکید کردند: پژوهش طلاب باید معطوف به نیازهای جامعه باشد تا امکان بهرهبرداری فرهنگی را داشته باشد. ایشان همچنین بر تقویت اساتید راهنمای تحقیقات پایانی، جذب دانش آموختگان در عرصه پژوهش، اجرای کرسیهای آزاداندیشی تاکید کردند.
و در آخر با این توضیح که در طرح مدرسه محوری مدیر محترم مرکز مدیریت جناب آقای بهجت پور، بنا بر این است که چون نیاز در مدرسه است لذا مدارس در تصمیمگیریها دخیل هستند. در بخش پژوهش طبق نظر آقای بهجتپور موراد الزامی مثل ساعات پژوهشی در 190 واحد الزامی طلاب گنجانده میشود و در پیوست دروس خواهد آمد تا واحد الزامی جداگانه ای بر دوش طلبه سنگینی نکند؛ اما موارد غیرالزامی مانند نشستها، همایشها و ... به درخواست معاونت پژوهش مرکز به قوت خود در مدارس اجرا میشود و معنای صحبت ایشان حذف هیچ یک از معاونتها یا فعالیتهای ایشان نیست.
در آخر نیز مدیران و معاونان پژوهش در خصوص فعالیتهای پژوهشی مباحثی را مطرح کردند.